dijous, 18 d’abril del 2013

2a sessió El Ràpid.


En arribar al taller, tot estava ben preparat: les bates, els apunts... tothom agafa els seus guants.
Son dues sessions ben diferenciades: la del taller de soldadura ha estat molt d’explicació, observació i primera pràctica de soldar. Un procés molt necessari per assegurar que tothom entén els processos a realitzar i que les mesures de seguretat són molt necessàries. La llàstima és que hi ha una mica massa de soroll, i a vegades les explicacions que fa el Jordi no s’acaben de sentir bé: això fa que alguns alumnes desconnectin i se’ls hagi de reconduir perquè parin més atenció.
Aprenem el que és l’acer, els diferents tipus (el blanc i el negre, més comú), la intensitat a la que s’ha de posar per soldar segons l’espessor/tipus d’acer i el diàmetre de l’elèctrode.
Van passant un a un per fer aprendre a fer el cordó: no és tan fàcil com sembla!! Alguns ho enganxen a la primera, a d’altres els hi costa una mica més.
El proper dia començaran la pràctica des del primer moment.
A les 10 comença la segona part, amb l’Alex. És increïble com tothom ja sap el que ha de fer, on s’ha de col·locar. L’Alex explica al Luis, que l’anterior sessió havia estat malalt, el que ha de fer. Tothom sembla molt concentrat però, a l’hora, es respira bon ambient.
Tot el grup ha continuat treballant el seu drac de Sant Jordi. Tot a bon ritme i sense distraccions: el grup sap perfectament quines son les passes a seguir i, si algú es perd o es bloqueja, l'Alex el recol·loca immediatament.
Abans d'acabar el dia, l'Alex ens presenta la nova tasca: el vaixell de vela. En acabar la feina, el grup recull les eines i les capses de treball, plega les bates i s'acomiada fins el dijous vinent


 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada