dilluns, 15 d’abril del 2013

El ràpid: taller d'instal·lacions



Avui ha estat el primer dia del taller. Quan hem arribat a l’institut Anna Gironella de Mundet ens han rebut el director, la coordinadora pedagògica i la Maria Pujol, del Consorci d’Educació de Barcelona). Ens han donat la benvinguda i han dit que esperen de nosaltres que aprofitem l’oportunitat que tenim d’aprendre en el taller. També ens han dit que siguem puntuals.

Els nostres professors seran en Jordi Vives i l’Alex Tamayo. En Jordi ens farà classe de soldadura de 9 a 10 h. Ens ha ensenyat l’espai on treballarem. Està distribuït en unes cabines que tenen tot el material necessari per soldar amb unes instruccions clares per treballar amb seguretat. A cada cabina hi ha la màquina per soldar, un davantal, una màscara i uns guants. Les cabines és poden tancar amb unes cortines vermelles que serveixen per protegir dels raigs ultraviolats  que s’emeten quan es solda. Hem aprés que hi ha cinc tipus de soldadura i anirem practicant alguna d’elles al llarg de les diferents sessions. El professor ens ha mostrat diferents tipus de màquines per soldar i ens ha explicat com funcionen.

A les 10 h. hem passat a la sala més gran del taller, ens han repartit per treballar unes bates blaves, uns guants i unes ulleres que utilitzarem habitualment a totes les sessions. El professor ens ha parlat de la importància de treballar complint les normes de seguretat.



L’Alex Tamayo serà el nostre professor de coneixement d’eines bàsiques i d’instal·lacions d’aigua. Avui ens ha proposat fer el primer treball, que com s’acosta Sant Jordi serà un drac fet en xapa de ferro.

Primer hem retallat la plantilla de les diferents parts del drac en paper, desprès hem enganxat aquestes a les peces de planxa de ferro. A continuació hem retallat el ferro (costava una mica), després hem llimat les ales del drac perquè quedessin arrodonides i hem fet el forats necessaris per donar vida a la cara del drac. A la propera sessió soldarem les diferents peces (ales, potes i cues) al cos de l’animal. Hem treballat per parelles. 



Ens hem quedat amb ganes de continuar el proper dijous!
 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada