dijous, 7 d’abril del 2016

Segona sessió de dijous a les Drassanes

A la segona sessió hem recordat algunes de les qualitats comuns a totes les embarcacions: flotabilitat, capacitat per navegar, estabilitat, permeten transportar persones o càrregues, es poden governar i habitar en elles... Així doncs, cada vaixell haurà de tenir unes característiques determinades en funció de l'ús al qual està destinat i haurà de comptar amb autonomia i seguretat.

Avui ha vingut a les Drassanes el professional de fusteria naval Joan Guerrero. En Joan ens ha introduït en el món de les fustes i ens ha explicat que algunes de les varietats que s'utilitzen habitualment són el pi, el roure i la fusta d’olivera.








Al taller, hem pogut veure les diferents eines i màquines amb les quals es treballen les fustes per poder elaborar les peces a mida pels vaixells. 


A més a més, hem après algunes curiositats com el procés amb el qual es pot impermeabilitzar una embarcació de fusta, a partir de la introducció de fils de cànem entre els taulons del casc, anomenat calafatament.



Finalment, hem fet dos grups i hem treballat tallant, anivellant i esmolant diferents taulons de fustes, mentre l’altre grup aprenia a fer diferents nusos mariners bàsics de nàutica: l’as de guia i el ballestrinca.






Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada